Bahove Cvijetne Kapi

Upotreba kapi i njihove karakteristike

Bahove cvijetne kapi su u upotrebi širom svijeta još od tridesetih godina prošlog vijeka, što će reći oko osamdeset godina i kroz iskustvo Bahovih praktičara pokazalo se i dokazalo da:

Rescue Remedy

Ovo je zasigurno najpoznatiji Bahov preparat. U njegov sastav ulazi 5 od 38 pojedinačnih cvjetova. Rescue je namijenjen za situacije akutnog stresa i šoka za krizne situacije koje su u toku ili neposredno poslije krize. On ne preuzima mjesto medicinskom tretmanu, ali pomaže da se izbjegne mentalna patnja, omogućava tijelu da bez odlaganja započne sopstveni proces iscjeljenja. To je preparat za sve hitne situacije – znači kad postoje stanja panike, šoka, mentalne utrnulosti. On je umirujući i u traumatičnim situacijama kao što su: letenje, posjeta zubaru, ispit ili neki važan razgovor, vakcinisanje, primjena neke terapije na koju pacijent reagira alergijski, iznenadne neprijatne vijesti ili povrede, saobraćajne nesreće, prirodne katastrofe, toksične situacije ili iznenadna smrt nekog bliskog ili poznatog, itd.

Rescue Remedy se može koristiti na razne načine što zavisi od potrebe i situacije. Može se nakapati 4 kapi u čašu vode i ispitjati gutljaj po gutljaj , u što češćim intervalima, a može se direktno iz flašice nakapati 4 kapi direktno ispod jezika. U situaciji kada je neko u nesvjesnom stanju, nakvase mu se usne preparatom ili se isti nakaplje na pulsne tačke na ručnom zglobu ili iza uha. Kod spoljnih povreda koje su nastale silovito može da se stavi na povrijeđeno mjesto kompresa natopljena rastvorom Rescue Remedy iz čaše.

Pošto Rescue nije preparat za sve, ako se desi da neko prečesto poseže za njim, to onda ukazuje da je osoba u krizi i da joj treba kombinacija koja će vremenom otkloniti probleme koji je muče. Postoji i Rescue krema koja u sebi pored nabrojanih preparata sadrži još i jabuku koja je izvrstan čistač i dezinficijens, a ne sadrži lanolin. Krema je idealna za modrice, nagnječenja, otekline, ubode insekata, posjekotine i manje opekotine.