Bahove Cvijetne Kapi

Zašto je bitno obaviti intervju?

Suštinski zadatak Bahovog praktičara je da pomogne klijentu da osvijesti svoje mentalno ili emotivno stanje.

Zašto je bitno da klijent bude toga svjestan? Zato što uz Bahove kapi rastemo i razvijamo se kao ličnosti – a to ne može da se odvija nasumično, stihijski, bez svijesti od tome koji su naši potencijali i na koji način treba da ih razvijemo u kapacitete (vrline, sposobnosti, vještine, znanja,...). Takođe je bitno da smo svijesni koje su se prepreke unutar nas ispriječile našem unutrašnjem spokoju, ili ispriječile našoj komunikaciji sa samim sobom ili sa nekim iz našeg okruženja. Da li je ta prepreka naša netolerancija, posesivnost, strah, nestrpljivost, socijalna ili emotivna nezrelost, nedostatak samopouzdanja, samokontrole, nedostatak volje ili optimizma...

Dva su preduslova za življenje života punim plućima: jedan je poznavanje i prihvatanje sebe (sa svim vrlinama i slabim tačkama), a drugi je visoka tolerancija na frustraciju, na osujećenost naših očekivanja. Zašto je ispalo bitno da poznajemo i prihvatimo sami sebe? Zato što je to jedini način da prepoznamo i definišemo i svoje slabe tačke, svoje mane, svoje nesposobnosti, svoje nevještine, odnosno ono što nam se ne dopada kod sebe ili što nas odvede s vremena na vrijeme u neki ćorsokak, u neku patnju. Tek tada, poznajući sebe, mi smo u mogućnosti da mijenjamo ono što nam se ne dopada, da se usavršavamo tokom života, postajući tako u globalu zadovoljni sobom i svojim životom.

Oba ova preduslova su fokus intervjua sa Bahovim praktičarem. Lakše je to uraditi sa nekim ko je stručan, ko će postaviti prava pitanja i pomoći vam, a ne nametnuti, da sami dođete do bitnih odgovora.

Iz ugla praktičara

Klijentkinja – buduća mlada mama, čula je za Bahove kapi i dolazi zbog problema, straha pred porod. Poslije obavljenog intervjua, praktičar joj je predložila Rescue Remedy, zasigurno najpoznatiji Bahov preparat. Pošto u njegov sastav ulazi 5 od 38 pojedinačnih cvjetova, Rescue je namijenjen za urgentne situacije i upravo je preparat koji je namijenjen i za ovu konkretnu situaciju. Klijentkinja je dobila upute na koji način će koristiti Rescue Remedy, pošto se on može koristiti na razne načine u zavisnosti od potrebe i situacije. Prije odlaska u bolnicu, uzimala je 4x4 kapi ispod jezika. Zamolila sam je da na dan pred operaciju ne pije kapi uobičajeno 4x4 kapi, već da ih uzima tako što će utrljavati kapi na pulsne tačke.

Porod je bio uspješan, a njen oporavak još još uspješniji. Slijedila je moja uputstva tako da kada se probudila iz narkoze, posljedice operacije i anestezije su bile drastično manje nego pacijentkinjama iz sobe. Nije imala vrtoglavicu i mučninu, a stabilnost joj se relativno brzo vraćala. Sve je jako dobro podnijela i kapi su joj zaista pomogle da omogući svom tijelu da bez odlaganja započne sopstveni proces iscjeljenja.

Bahov praktičar